top of page

Pavlova !

Pavlova denemem başarı ile sonuçlandı lezzet olarak herkesden tam not aldı... Zamanla şekil olarak da düzenleme yapmam gereken bPavlova tarifini ısrarlarınıza dayanamayarak :) bu amatör kare ile paylaşıyorum, en kısa zamanda güzel karelerde buluşmak dileği ile :)

BEZE İÇİN

4 yumurta beyazı

200 gr pudra şekeri

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşığı elma sirkesi

KREMA İÇİN

2 kutu sıvı krema

6 tatlı kaşığı pudra şekeri

5 adet çilek

Üst süslemesi için

25 adet çilek veya arzu ettiğiniz herhangi bir meyva

Öncelikle derin bir çırpma kabı alın. Kabın içinin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Yumurta beyazlarını köpük oluncaya kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Nişasta ve sirkeyi de ekleyip bir spatul yardımı ile yavaşça karıştırın.

Fırın tepsinize yağlı kağıdı serin. Beze ölçülerinizin birbirini tutması için kağıda bir yuvarlak çizin. Kağıdın tersini çevirin ve bezenize o yuvarlak içine ikiye ayırarak 3-4 santim kalınlığında yayın. Kalan yumurta akını küçüklü büyüklü bezeler yapınn krema torbası ile tepsinin boş kalan yerlerine sıkın.

150 derecelik fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin. 1,5 saatin sonunda fırının kapağını aralayıp kendi halinde soğumaya bırakın.

(Küçük bezeler büyük bezeye göre çabuk olacağından onları 40 dakika içinde alabilirsiniz.)

Şimdi pavlova kremasına geçelim....

Çırpma kabınıza kremalarınızı döküp 5-10 dakika kadar çırpın. Kar gibi olunca şekeri azar azar ilave edip tekrar çırpın. Kremanızı !5 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Çilekleri yıkayıp ayıklayın çileklerden 5 tanesini ayırıp çatalla iyice ezin. Diğer kalanları dilimlere bölün.

Kremanın yarısına çilek püresini karıştırın.

Bezenin bir tanesini yağlı kağıttan çıkartıp, pasta tabağınıza koyun. çilekli kremayı bezenin üst kısmına güzelce sıvayın. Çileklerin yarısını kremanın üzerine gelişigüzel yerleştirin. Diğer bezeyi çileklerin üzerine koyup beyaz kremayı da üzerine dökün. Kalan çilekleri de bezenin üzerine koyarak süsleyin. Pavlovayı hemen buzdolabına koyun ki eriyip yumuşamaya başlamasın...

Afiyet olsun...

bottom of page