top of page

Zeytinyağlı Baklalı Enginar

5 adet enginar 1 baş soğan Yarım bardak zeytinyağı 5 kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 1 limonun suyu 15 adet arpacık soğanı Enginarların sapı (Ufak ufak doğrayın) 1 havuç (Ufak ufak doğrayın) Bir tutam kıyılmış dereotu 200 gram bakla (Baklaları haşlayıp kabuklarını da soyun) 2 diş sarımsak

Düdüklüye zeytinyağını, enginarı, küp küp doğradığımız soğanı, kesme şekeri, tuzu, limon suyunu ve suyu koyup kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika enginarlar pişirin (yumuşak olmaları lazım). Tencerenin içinden enginarları başka bir kaba alın. Hazırladığınız arpacık soğanlarını, enginar saplarını, doğradığınız havucu koyarak düdüklünün kapağını kapayıp 15 dakika kadar pişirin. Pişirdiğiniz garnitür ve enginarları bir taşım (10 dakika) kaynatın.Bu işlem bütün malzemelerin tatlarını birbirine karıştıracağı için yemek lezzeti için önemlidir.

Enginarların üzerine birer kaşık bu karışımdan koyun. Son olarak da ezdiğiniz sarımsakları bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, bir fırça yardımı ile enginarların kenarlarına sürün. Üzerini, kıydığınız dereotları ile süsleyin.

Afiyet olsun...

bottom of page