top of page

Zeytinyağlı Sarma


40-50 adet yaprak (salamura ise tuzu gidene kadar sıcak suda bekletin,2-3 defa suyu değiştirin.)

1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 4 büyük soğan 1 bardak pirinç 1 bardak su 1 çorba kaşığı salça 1,5 çorba kaşığı kuru nane 1,5 çorba kaşığı dolma baharı 1,5 çorba kaşığı tarçın 5 kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz

1 limon

1 çay kaşığı limon tuzu

Kuş üzümlerini bir bardak sıcak suda yumuşamaya bırakın.

1 bardak zeytinyağını yayvan bir tencereye dökün. Çam fıstığımızı kavurmaya başlayın. Küp küp doğradığınız soğanları fıstıkların içine katıp renkleri dönene kadar kısık ateşte kavurun. (Yaklaşık 20 dakika ) Soğan iyice suyunu çekince yıkayıp süzdüğünüz pirinci, kuş üzümlerini, salçayı ve tüm baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun. Son olarak 1 bardak ılık suyu koyup karıştırdığınız harcınızın altını kısıp 15 dakika pişirin. Harç ılındıktan sonra yaprakların damarlı tarafı size bakacak şekilde, yaprağın baş kısmına bir tatlı kaşığı harç koyun, kenarlarından kıvırıp sarın.

Yayvan bir tencereye kalan yaprakların bir kısmını dizip sarmaları da tencereye sıra sıra yerleştirin. Aralarına ince ince doğradığımız limon dilimlerini ekleyelin. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, koyup karıştırarak tencerenin içine dökün.

Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ...

bottom of page